Brunarice - hiše iz masivnega lesa

Že skoraj izumrla tradicija gradnje hiš iz masivnih brun je v zadnjih letih ponovno oživela. Predvsem razvite dežele, kot so skandinavske države, Nemčija, Avstrija, Francija, Nizozemska in še posebej Japonska, se ponovno vračajo k tej tradicionalni gradnji. Les je najnaravnejši in najbolj prilagodljiv gradbeni material; ljudje smo bliže sami sebi kadar prebivamo v hišah iz lesa.

V drugi polovici 20. stoletja ljudje kot da niso več razumeli narave lesa. Prevladovalo je prepričanje, da lesene stene ne prenašajo vremenskih sprememb v kolikor niso ustrezno zaščitene. Stoletja nazaj se les sploh ni zaščitil, če pa že potem z naravnimi materiali. V primeru, da je lesena zgradba pravilno konstruirana in zgrajena, lahko mirno dovolimo, da se nezaščitene lesene stene zmočijo ter ponovno osušijo po naravni poti, v svojem za to potrebnem času.

Moderni so postali drugi, novi materiala (predvsem opeka in beton ); še posebej gradnja hiš z opeko je postala moderna - pravi statusni simbol, ki izpoveduje da smo moderni in, da bo naša hiša stala večno, kar je nesmisel. Mineralna volna se še zmeraj najpogosteje uporablja kot izolacijski material, čeprav poleg tehničnih težav, kot je izguba izolacijskih lastnosti v vlažnih pogojih, hiši ne dovoljuje dihati navzven!

Finska velja v zadnjih deset letih za eno izmed najrazvitejših in urejenih evropskih držav. Bogati, severni borovi gozdovi so osnova hitremu razvoju lesno predelovalne industrije ter oživitvi gradnje lesenih konstrukcij. Tisočletja poprej so Finci koristili severni bor za gradnjo lepih in funkcionalnih lesenih hiš, ki so tako v preteklosti in še danes krojijo podobo tamkajšnje pokrajine.

Lesene zgradbe blagovne znamke FINLOG kombinirajo tradicionalni način gradnje objektov iz masivnega lesa z moderno tehnologijo. FINLOG hiše so hiše iz severa, konstruirane in proizvedene na Finskem. Uporabljamo les počasi rastočega severnega bora iz Laponske, kateri je zaradi svojih odličnih lastnosti splošno priznan kot najboljši material za gradnjo masivnih lesenih hiš: pravilno zgrajene hiše se odlično obnesejo tako v ekstremno hladnih podnebjih kot je to finska Laponija, vročih južnih krajih, vlažnih področjih Tajske ali v krajih znanih po ekstremnih vremenskih pogojih, kot je to področje daljnega vzhoda.

Hiše iz masivnega lesa svoje stanovalce za vedno navežejo nase ter zagotavljajo topel dom še generacijam. Čustveno navezavo na hišo iz masivnega lesa začutimo že v času same gradnje; z leti preživeti v njej, se navezanost le še stopnjuje.

Če pa se zgodi, da morate spremeniti kraj bivanja, pride do veljave še praktična vrednost FINLOG hiš iz masivnega lesa, da jim tržna vrednost z leti le še dodatno narašča.

 

Referenčni objekti

vzorcne-hise


Izberite si svojega

Priljubljeni načrti

priljubljeni-nacrti


Stanovanjsko naselje

Borov gaj

borov-gaj

      Peta dimenzija -  izdelava spletnih strani {●}